Det sker desværre tit at man overser unge og børn der egentligt lider af angst og lignende, på grund af deres alder, eller evne til at kunne snakke højt om hvad de føler. Der er dog kommet mere fokus på problematikken de seneste par år. Det er vigtigt at give børn en god start på livet. Læs mere om børneterapi og unge og angst nedenunder.

Unge får angst i en tidlig alder

Den ting der ofte giver børn grund til at få hjælp ved eksempelvis børneterapi, er at de udvikler angst i den tidlige alder. Hvis et barn får angst, vil de opføre sig meget tilbagetrukket og ville være meget udfordret ved pludselige forandringer og lignende. Og det er en overraskende stor mængde af unge der opfylder kravene for angst igennem deres barndom. Sundhedsstyrelsen har oplyst at 5-10% opfylder kriterierne. Af de 5-10% ser man i størst grad at det er piger der lider af angst. Det ses både i barndommen, men især igennem ungdomsfasen er det tydeligt piger der skildre sig ud. Dette skyldes at der i højere grad kan være et socialt pres om at passe ind og en masse skønhedsidealer som de unge piger føler de skal opfylde og hvis de ikke gør, kan det fører til angst eller depressioner.

Det er meget vigtigt at man tager angst og depression blandt unge meget vigtigt. Det kan have betydning for deres fremtidige relationer og evner til at færdes i sociale sammenhænge, hvis de ikke får hjælp til at arbejde sig igennem sådan problemer og frygt de bærer rundt på. Der findes en masse værktøjer som kan hjælpe ens børn til at komme over sin frygt og angst. Det handler blot om at finde de rigtige værktøjer til det specifikke barn. Men man kan få en masse hjælp fra gode uddannede terapeuter.

En god terapeut er afgørende

Det er vigtigt for børnene at deres børneterapi foregår i omgivelser hvor de føler sig sikre og hvor de er trygge. Derudover er det vigtigt at terapeuten til børneterapi er forstående og skaber en god og tryg stemning. En professionel terapeut med erfaring indenfor børneterapi, ved hvordan man skal skabe den stemning, og skabe et bånd mellem dem og børnene, og ligeledes kunne guide forældrene til at hjælpe deres børn.

For at se om et barn lider af angst er der mange symptomer at kigge på, som eksempelvis:

  • Mavepine
  • Hjertebanken
  • Åndenød
  • Svedige hænder

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her