Er du træt af, at din kat vil ud på alle de skæve tider af døgnet? Og hvis ikke, så er det i hvert fald, mens du har mindst tid til at lukke den ud. Heldigvis er der en løsning! Og det er en kattelem. Men der findes et hav af forskellige typer kattelemme derude og det kan være svært at finde det helt perfekte match. 

I denne artikel giver vi dig derfor 3 råd til, hvad du skal se efter, når du skal på udkig efter jeres næste kattelem. 

3 tips til dig, der skal købe en kattelem 

Størrelsen

En af de første ting, du bør overveje, når du skal købe dig en kattelem, er størrelsen på den. For der findes kattelemme i forskellige størrelser og hvor centimeter målene varierer alt efter, om du vælger f.eks. en large eller ekstra large. Men er det relevant? Katte er jo kendt for at kunne komme igennem selv de smalleste steder. En kattelem skal gerne være en behagelig oplevelse for din kat, for er det ikke det, så er det ikke sikkert, at den kommer til at benytte sig af den regelmæssigt. Så en kattelem i en størrelse, der passer din kat, er vigtig. 

Chip eller ej

Nogle kattelemme er med chip og andre uden. Er det uden, så fungerer de oftest ved, at alle katte kan gå ind og ud af den. Har du derimod en kattelem med chip, kan du sætte den op sådan, at det kun er din kat, der har adgang. Det fungerer oftest via chippen, som din kat har i øret. På den måde undgår du, at der er andre katte end din(e) egen, der kan komme igennem. Dette kan specielt være en fordel, hvis man bor i områder, hvor der er mange katte. Med en chipstyret kattelem slipper du for at skulle bekymre dig, om din kat tager ubudne gæster med hjem.

Hvilket materiale passer den til 

Den sidste ting, som du skal være opmærksom på, er, hvilken type materiale passer kattelemmen til. Skal den kunne sidde i en træ, mursten, glas? Det kan nemlig variere fra kattelem til kattelem, hvilken type materiale det passer allerbedst til. De fleste vil kunne installeres i almindelige materialer som træ og mursten. Glas er derimod en lidt sjældnere type og der bør du dobbelttjekke. Men ligegyldigt hvilket materiale, det skal installeres i, så altid dobbelttjek en ekstra gang, så det ikke bliver en forgæves shoppetur. Glad

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her