Folkeskolerne skal have adgang til det rigtige udstyr | Spektrometer
465
post-template-default,single,single-post,postid-465,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
spektrometer

Spektrometer anvendes i naturfagene

I Danmark er vi så heldige at have muligheden for at uddanne os indenfor de ting, som interesserer os og vækker vores nysgerrighed. Folkeskolen er en vigtig tid for et hvert barn og ung, hvor man får lært en almen viden. Blandt andet får man mulighed for at arbejde med et spektrometer, fotometre og meget andet.

Naturfagene er vigtige

Alle elever lærer forskelligt. Det kan være, at man er god til at sige og lytte. Andre har det bedre med at få tingene mellem hænderne og undersøge det på egen hånd. Her er det specielt naturfagene, som lægger op til dette. Her er der et bredere perspektiv og mere plads i skemaet og pensummet til at fordybe sig i forskellige emner og områder, som måtte være interessante for den på gældende elev eller klasse.

Spektrometer – hvad er det?

Der findes mange forskellige apparater, som man kan få lov til at lege med indenfor naturfaget. Derfor er det også vigtigt, at skolerne over hele landet prioriterer dette og ikke undervurdere vigtigheden af det. Her er et spektrometer en nødvendighed.

 

Helt konkret så måler et spektrometer på elektromagnetiske bølger. Det kan både omfatte det synlig og usynlige lys og bølger. Et spektrometer giver oplysninger om molekylernes koncentration. Det er afhængigt af situationen, så kan det være nødvendigt at vide og undersøge massen og indholdet.

 

Det er dog ikke altid så nemt at definere præcis, hvad et spektrometer er, eftersom der er flere forskellige apparater indenfor kategorien. Følgende er blandt andet alle et spektrometer

  • Masse- spektrometre
  • NMR-spektrometre
  • UV-spektrometre
spektrometer

Vær opmærksom på dine elever

Der er desværre fortsat mange lærer, som beklageligt har for mange klasser og timer. Det resulterer i, at der er et formindsket fokus på den enkelte elev. Det samme er gældende i undervisningstimerne. Det kan dog gå hen og få konsekvenser specielt, hvis man arbejder med spektrometer, væsker eller andre ting. Alle klasser har nogle elever, som har brug for at prøve grænser af, men det kan man ikke tillade. Der arbejdes med apparater og væsker, der bruges indenfor større industri og generelt med værktøjer, der kan opfattes farlige i tilfælde af manglende opmærksomhed.

No Comments

Post A Comment