Julefirmagaver
419
post-template-default,single,single-post,postid-419,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Julefirmagaver af god grund!

I skandinavien er julen en af de højtider vi går mest op i. Julen er en af de vigtigste traditioner, da det  fører familie, venner og kollegaer sammen, der skaber en hyggelig stemning med lækker mad og julegaver. Fra den 1. december tager julen allerede fat, hvor venner, familie og firmaer holder julefrokost for at samle sig, hvor julestemningen skal skabe et hyggeligt julefrokost.

Gennem de seneste år, er firmaer ligeledes også begyndt at fokusere på personalets trivsel og hvor godt de har det. Derfor tages juletraditionen også seriøst med julefrokost og julefirmagaver.

Skikken med at give julegaver til hinanden er ældre end selve juletraditionen. Det stammer længere tilbage end jesus fødsel, men jesus fødsel var dog en vigtig dag, hvor julen blev til det den er i dag. Før jesus blev født havde romerne allerede givet hinanden gaver på den årstid i flere århundreder. Da jesus blev født blev julegaver og fejringen af jesus fødselsdag slået sammen, som har skabt juletraditionen, at vi fejrer julen som den er i dag.

I den nye testamente står der, at jesus blev født d. 25 december, men hvorfor fejrer vi så juledagen d.24 december i skandinavien?
I de nordiske lande havde vi vane med, at en ny dag begyndte når mørket faldt på. I December faldet mørket hurtigere på dagen før andre højtider, hvilket gør at d.25 december startede d.24 december når mørket faldt på. Derfor blev det d.24 december som blev juledagen og fejringen af jesus fødselsdag.

julefirmagaver

I de nyere tider anvender vi højtiden til mere end en fejring af jesus fødselsdag. I dag er der mere fokus på at samle sig med familier, venner og kollegaer for at skabe et bedre forhold til hinanden, samt sjove og mindeværdig stunder. Inden for erhverv, er det blevet en trend at give medarbejderne julegaver før de drager på ferie. Formålet med en firmajulegave er en motivationsfaktor, som giver medarbejderne en bedre tilknytning til firmaet, samt får medarbejderne til at føle sig værdsat og dermed giver ekstra kræfter i deres arbejde, hvilket i sidste ende kun er til gavn for selv firmaet. Julefirmagaver er økonomisk en omkostning for firmaet, men i sidste ende får du noget der kan øge din omsætning. Arbejdsglæden vil være der, samt trivslen på arbejdet, hvilket fører frem til at der opstår mindre fejl og mere fokus på arbejdet, hvor de vil give den en ekstra skalle, hvilket kun er til fordel for firmaet.

No Comments

Post A Comment